< terug naar overzicht

Ontdek de verbeterde digitale reisinfo

“De vernieuwde app van De Lijn is nu nog intuïtiever”

De Lijn pakt uit met vernieuwde digitale reisinfo. Niet alleen is de real-time informatie aan tram- en bushaltes betrouwbaarder, ook de website en de app kregen een flinke update. Zo ben jij nu nog beter geïnformeerd over je traject.

De Lijn heeft haar gebruikers bevraagd over de aangeboden digitale reisinfo. Met welk doel? Om die digitale reisinfo te optimaliseren op de app, de website en de borden langs de tram- en bushaltes. Er wordt hard gewerkt om de platformen blijvend te verbeteren, en dat beamen ook de reizigers.

Real-time info geoptimaliseerd

De real-time informatie van tram- en bushaltes is er betrouwbaarder op geworden. Dat is zo voor de borden langs je route, maar ook voor de website en de app.

Nog vlug je planten water geven voor je vertrekt? Dan check je snel even op de website of app of daar nog tijd voor is. “Ik vind het vooral ’s avonds of in de winter superhandig”, zegt reiziger Micheline (54 jaar). “Zo hoef ik nooit meer lang in de koude te wachten op mijn bus of tram.”

Nog beter je route plannen

Nog nieuw aan de app en de website is de vernieuwde routeplanner. Plan je een afspraak bij de bank, ga je boodschappen doen of heb je ergens afgesproken met vrienden? Simpel. Geef de locatie in de app in, de routeplanner doet de rest. In een oogwenk weet je welke lijn je kan nemen, wanneer de volgende bus vertrekt en om hoe laat je op je afspraak geraakt. En natuurlijk kan je je routes ook op voorhand plannen.

App nu gemakkelijker in gebruik

“De app is nu intuïtiever”, vindt Micheline. “Vooral de druktebarometer die er sinds de coronacrisis aan is toegevoegd, is voor mij een grote geruststelling. Zo weet ik of het te druk is om te vertrekken en wanneer ik beter wacht op de volgende bus.” Met de app koop je natuurlijk nog altijd eenvoudig een vervoerbewijs, voeg je routes of haltes toe aan je favorieten en kan je ook pushnotificaties krijgen als het tijd is om op- of af te stappen.

Toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Zeker niet onbelangrijk: vanaf nu is de app ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Daarmee onderstreept De Lijn haar inclusieve rol in de maatschappij.

Ontdek je graag alle nieuwigheden? Download dan snel de app, of plan je route met de vernieuwde routeplanner op de website van De Lijn.