< terug naar overzicht

Betalingsmogelijkheden op een rijtje

Altijd zeker van een geldig vervoerbewijs

Dat je op de bus of de tram reist met een geldig vervoerbewijs, is nogal wiedes. Maar waar koop je zo’n ticket nu? En wanneer moet je het scannen of activeren? We zetten graag alles nog eens voor je op een rijtje. Zo ben je bij een controle helemaal in orde.

Een ticket van De Lijn kopen via de app of website

Een ticket is ideaal voor een eenmalige rit. Je koopt het onder andere in de app van De Lijn of op delijn.be/koopticket, steeds via je persoonlijke account. Dat is handig, want alles verloopt zo veel sneller én je vervoerbewijzen zijn zichtbaar op al je toestellen (smartphone, laptop,…). Je kan ook kiezen om een betaalmiddel veilig te koppelen aan je account. Zo moet je niet telkens je betaalgegevens invoeren en win je nog meer tijd.

Betaling niet gelukt? Geen nood. Bij technische problemen, krijg je altijd een foutmelding. Het betaalproces stopt dan en je ticket wordt natuurlijk niet aangerekend. Probeer het nog eens - je zal nooit dubbel betalen. Lukt het nog steeds niet? Dan kan je nog altijd een sms-ticket kopen. Sms gewoon ‘DL’ naar 4884.

Contactloos betalen: handig!

Op het voertuig kan je ook contactloos betalen: makkelijk, veilig én snel! Hou een contactloze bankkaart, smartphone, slimme horloge of ander medium voor de witte terminal.
Met één bankkaart of betaalapp kan je één rit betalen voor één persoon. Wil je contactloos betalen voor een medereiziger? Dan doe je dit met een ander medium. Voor je kind betaal je bijvoorbeeld met je smartphone en voor jezelf haal je je contactloze kredietkaart boven.
Overstappen doe je gratis binnen de 60 minuten, hou wel hetzelfde betaalmedium nog een keer voor de terminal. En wees gerust: aan contactloos betalen zijn geen extra kosten verbonden.

Vervoerbewijzen op kaart via de Lijnwinkel of ticketautomaat

Oké, online, via sms of contactloos betalen is handig. Maar wist je dat er ook ongeveer 200 ticketautomaten staan aan belangrijke haltes? Daar kan je met een debet- of kredietkaart (Bancontact, VISA, Mastercard, Maestro en Vpay) een vervoerbewijs kopen. Zo ben je altijd zeker dat je een geldig ticket op zak hebt.
En dan zijn er nog de Lijnwinkels. De vaste Lijnwinkels vind je steeds terug op dezelfde plek met dezelfde openingsuren. Mobiele Lijnwinkels vind je elke dag op een nieuwe locatie terug zoals op je wekelijkse markt.

Scannen of activeren voor je opstapt

Nog een gouden tip: activeer je vervoerbewijs altijd voor je op bus- of tram stapt. Staat je ticket op een kaart? Scan het dan meteen aan de gele scanner op het voertuig. Zo gebruik je je vervoerbewijs helemaal correct en riskeer je geen boete bij een eventuele controle.

Ontdek alle vervoerbewijzen van De Lijn